Våra 5 bästa tips för att dina återanvändbara bivaxdukar ska leva ett långt och hälsosamt liv!

Hur formar jag bivakduken? 

De sluter tätt och formas av värmen från dina händer. De är starka och hållbara så var inte rädd att knyckla ihop dem till en boll, tryck och forma dem med värmen på dina händer till att passa den formen som du önskar.

                                           

Kan jag mikra min bivaxduk? -Nej

Använd aldrig din bivaxduk i mikrovågsugnen. Då bivaxet smälter vid 70 grader kommer både din mat och dina bivaxdukar att förstöras! Vår rekommendation är även att helt sluta med mikrovågsplast eftersom många av de vanligaste förpackningarna tex glassburkar innehåller hälsofarliga kemikalier. De är helt ofarliga i frysdisken och kylskåpet men vid uppvärmning kan plasten avsöndra kemikalier till maten vilket kan medföra en hälsorisk. 

Var ska jag förvara bivaxdukarna? - Synligt

Om du aldrig har använt bivaxomslag tidigare, eller om du försöker få familjemedlemmar i huset att byta, rekommenderar vi att du förvarar dem i en korg eller skål på disken. Saker som läggs i en låda har en förmåga att försvinna när man som bäst behöver dem eller hur? När du känner att du instinktivt använder dina bivaxomslag  är det fritt fram att förvara dem på det sätt som passar dig bäst.


                       

Hur ska jag tvätta min bivaxduk?

En av de största faktorerna som kommer att påverka livslängden för din bivaxduk är varmt vatten. Användning av varmt vatten kommer att börja dra bort vaxet från bomullen, vilket innebär att det kommer att börja spricka. Det vill vi inte! Så se till att använda kallt vatten så mycket det går. Beroende på smutshetsgraden kan du torka av bivaxduken med en fuktig trasa, eller använda tvålskum från ett milt diskmedel och skölja med kallt vatten.

Hur gör jag med varm mat? -Låt dina matrester svalna
Som du märker är värme och bivax ingen bra match. Beewares bivakdukar är perfekta att använda till att täcka skålar med matrester i om du bara låter maten svalna till rumstemperatur innan du täcker skålen.